Facebook

Recenzii

Cartea poate fi şi un îndrumar pentru cei care vor să facă ceva important pentru oraşul lor, dintr-un post de conducere, dar şi ca alegător – că doar alegători suntem mult mai mulţi, nu? Aflând câte ceva din bucătăria alegerilor, afli şi cum poţi sau nu să fii manipulat, cum să îţi alegi candidatul preferat, cum să îi testezi competenţa şi pe ce criterii. Şi că s-ar putea ca acestea (criteriile) să difere foarte mult. Marian, candidatul Alinei, tehnocrat cu viziune, visează la o Brăilă smart city, cu infrastructură modernă, managementul resurselor şi ghişeu unic. El crede că independenţa faţă de vreun partid, specializarea în domeniu şi dorinţa de mai bine pentru oraşul lui sunt recomandări solide pentru candidatura la primărie. Alegătorii au însă alte planuri…

Mihaela Doina Rădulescu, 24life.ro

 

Dacă vreți să vedeți cum se pierd alegeri și de ce se pierd, asta e o carte bună. (…) nu scrie despre cum se fură voturi, ci scrie despre cum ne furăm pălăria unii altora când ne credem bine acolo unde suntem. Veriga slabă nu e hoția. E nepăsarea alegătorilor în fața hoției. (…) Iar asta ar putea fi povestea oricărui alt oraș în care oamenilor nu le pasă încotro se îndreaptă.

În pofida tuturor lucrurilor mișto către care ar putea să se îndrepte orașul lor. O carte mișto, care te prinde, ușor de citit, care îți deschide niște contexte noi și îți arată cum e de cealaltă parte a baricadei.

Andrei Cismaru

 

„Subtil, textul jurnalului te face să «vezi» trăirile unui OM care a vrut, a crezut și a sperat, până la afișarea rezultatelor, că poate schimba ceva în această urbe virusată de nostalgii politice.”
Nicușor Zamfir
„Alina Elena Miron izbutește, în „Arhitescu și Orașul-Păianjen”, să aducă mai mult decât perspectiva schimbării care se lovește de niște pereți care s-au obișnuit cu ruina. Datorită formației sale jurnalistice, scriitoarea trece de la cărțile de povești pe care le-a publicat până acum la niște povești pentru oameni mari. Dar acum relatează, cu nerv și verb, ca un jurnalist. Iar pentru că a fost insider la precedentele alegeri locale, ne introduce în culisele unui proces electoral valabil pentru orice așezare românească. Fiindcă e și un fotograf hărăzit, A. E. Miron prezintă o imagine rotundă a Brăilei.”
11:29 am